2008. május 22., csütörtök

Gólyafészek-design

Közel 90 gólyakamera működik Európában, számuk hétről hétre nő, a legtöbb Németországban és Lengyelországban van, de a 8 webkamerás gólyafészekben kis hazánk gólyáit is sokan figyelik világszerte. A madarak biztonságos fészekrakását sok helyütt segítik mesterséges fészektartó felszerelésével, de a gólyák maguk is találékonyak, sokféle magaslatot kiszemelnek fészekrakásra. Egy kis gólyafészek-design-körkép.
http://www.eskate.de/de/storchencam.htmEz a németországi kamera május elejétől működik. 14 m magasan van a fészek. Az egyik gólya gyűrűzött, mindössze 3 éves. Egy fémipari vállalat irodaházához közel, Köhlterholzban van a fészek, a webkamera e vállalat honlapjáról érhető el.
http://www.stoerche.tk/ - Ezen az oldalon nincs élő kameraközvetítés, de napról napra követik a gólyák életét, és különlegesen szép fotósorozatokat és videokat tesznek közzé róla. Korán költöttek a gólyák, nagyok már a fiókák.

http://www.storch.rieder-edv.de/ Diedorf - Most épp nem ad jó minőségű képet a kamera, valószínűleg az időjárás miatt. A weboldalon a mesterséges fészek tervrajza is megnézhető.


http://www.noerdlingen.biz/webcam.php Nordlingen
http://storch-live.de/image.htm Rostock - milyen szép hely, milyen szép fészek, milyen szép webkamerakép, csak a gólyák hiányoznak a fészekből...
http://service.it-wms.com/rosegg1/index.html Rosegg , Ausztria

http://www.stift-zwettl.co.at/webcam/storchennest.jpg Zwettl, Ausztria - Egy 800 éves kolostor tetején...
http://www.spreewaldstorch.de/camera/player.htm , Németország, Radensdorf-Spreewaldhttp

http://www.steinbach-braeu.de/webcam/webcam.htm Erlangen, Németország - a sör címkéjében is ott vannak a gólyák!

Nincsenek megjegyzések: